NACIONALNI OKVIR
KVALIFIKACIJA SRBIJE
27. October 2017. 09:10

Zakon o Nacionalnom okviru kvalifikacija – Sastanak članova Međuministarske radne grupe na strateškom nivou

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas je otvorio je sastanak Međuministarske radne grupe za uspostavljanje i implementaciju Nacionalnog okvira kvalifikacija (NOKS).

Tokom sastanka predstavljen je i razmatran predlog nacrta Zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija izrađen od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , odnosno sektora za razvoj i visoko obrazovanje a u skladu sa sugestijama operativnih članova Međuministarske radne grupe.

Prof. dr Vesna Mandić, pomoćnik ministra za razvoj i visoko obrazovanje, prezentovala je članovima sve odredbe i članove zakona, nakon čega je usledila diskusija. Predstavnici relevantih institucija koji su bili prisutni imali su pozitivne komentare i konstruktivne kritike koje su bile uvažene od strane prof. dr Mandić.

Sastanku održanom u Ministarstvu prisustvovali su i predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Privredne komore Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje, Unije poslodavaca Srbije, Saveta za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Nacionalnog prosvetnog saveta, Konferencije univerziteta Srbije, Konferencija akademija strukovnih studija Srbije, Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost i Saveza samostalnih sindikata Srbije

Nakon razmatranja sugestija na nacrt zakona, isti će biti prosleđen na javnu raspravu, u skladu sa daljim procedurama potrebnim za usvajanje novog zakona.